V silnej konkurencii sme obstáli veľmi dobre!

V sobotu 5. júna 2021 sa konal v Planej nad Lužnicí v Českej republike už 6. ročník Československej súťaže v hre na lesnicu a lesné rohy. Zúčastnilo sa na ňom 11 súborov z ČR a 2 súbory zo Slovenska a to Súbor trubačov SOŠL z Prešova a súbor trubačov OPK Prešov.

Účasť poznačila pandémia.

V porovnaní z rokmi predchádzajúcimi bola nižšia účasť asi o 50 % z dôvodov všeobecne známych covidovej pandémie. Súťaž bola pripravovaná v značnom predstihu, v marci boli propozície zverejnené, s možnosťou súťaženie prezenčne alebo dištančne, boli sme veľkí  optimisti , verili sme , že pandémia ustúpi a súťaž sa uskutočni. Počas školského roku si žiaci udržiavali formu online vyučovaním, v posledných dvoch týždňoch to už bola tvrdá takmer denná hudobná príprava. Splnili sme preventívne  proti covidové požiadavky usporiadateľov, dali sme sa otestovať , v piatok sme vyrazili do ČR. Stretnutie s českými trubačmi bolo veľmi úprimné, dojímavé, nechýbali priateľské objatia,  veď nasledovalo po takmer dvojročnej prestávke. Súťaž prebiehala za priaznivého, slnečného počasia, v krásnom zámockom parku s bohatou zeleňou, kilometrovou lipovou alejou,  jazierkami a množstvom návštevníkov. Súťažilo sa pred jednou komisiou od 9,00 hod. do 15,00 hodiny. Trubači z Prešova zanechali veľmi dobrý dojem. Keby sa hodnotenie vykonávalo bez rozdielu krajín naše súbory by skončili na 3. a 5. mieste, čo by znamenalo v konkurencii českých súborov veľmi dobrý výsledok.  Keďže sa hodnotilo podľa krajín, všetky ceny za Slovensko v troch kategóriách sme brali my a to:

Kategória súbory: Súbor SOŠL v Prešove – 1. miesto, v zložení Adam Bučko, Simona Višňovská, Tamara Pavurová, Šimon Geryk, Ing. Oskár Takács, Karol Jančík  Súbor OPK Prešov – 2.miesto v zložení: Ing. Jozef Daňko, Ing. Komanický, Ing. Takacs, Karol Jančík a Dušan Hulvej.

Kategória jednotlivci na lesnom rohu: 1. miesto – Adam Bučko , 2 miesto- Karol Jančík, 3.miesto – Simona Višňovská

Kategória lesnica: 1.miesto Ing.  Mikuláš Komanický

Na záverečnom hodnotení Ing. Daňko prevzal putovný tesák s pozvaním všetkých priaznivcov a milovníkov poľovníckej hudby na 7. ročník súťaženia do Lučenca.

Ing. Jozef Daňko

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.