Pozvánku na vernisáž výstavy neprofesionálnych umelcov Bienále 2022 dostal náš žiak Dávid Šimko1.A triedy.  Výberovej  prehliadky Bienále maľby, kresby, grafiky aj počítačovej grafiky a videoartu,  sa zúčastnil s dvoma výtvarnými dielami.

Dávid Šimko postúpil na vernisáž s výtvarným dielom – suchý pastel. Pre nášho žiaka to bola príležitosť na stretnutie s porotcami, či konfrontáciu a posun vo svojej tvorbe. Vernisáže sa zúčastnila aj primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová, ktorá s kyticou kvetov poďakovala riaditeľke Caraffky za skvelú prácu. Príjemnú atmosféru dotvárali melódie zo saxofónu.

Gratulujeme Dávidovi Šimkovi k úspechu, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme, aby naďalej tvoril pre svoje vnútorné obohatenie a uspokojenie.

O galérii CARAFFKA

Od roku 2012 sa v Caraffke uskutočnilo viac ako 100 výstav – viac ako stovka umelcov nielen zo Slovenska, medzi ktorými bol napr. aj kultový fotograf Jan Saudek,   ale aj umelcov zo zahraničia prezentovala svoje umenie v priestoroch bývalej Caraffovej väznice, z ktorej sa stalo dôstojné kultúrne centrum.

Pri príležitosti desiatych narodenín sa 1.marca 2022 o 17:00 hod. v Mestskej galérii Caraffka uskutočnila vernisáž postupovej prehliadky neprofesionálnej tvorby – Bienále 2022, počas ktorej boli udelené aj čestné uznania, či ceny poroty. Odborná porota, zložená z profesionálnych umelcov, vyberala zo 140 malieb, grafik, kresieb, digitálnych malieb od 48-ich autorov z celého Slovenska. Návštevníci  sa mohli  pokochať pohľadom na viac ako 50 diel, ktoré postúpili.

Ing. Henrieta Mihaliková

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.