Dňa 9. júla 2022 sa konal už v poradí XXI. ročník podujatia „Deň stromu“ v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline pri Čiernom Balogu.  Bohatý program pre účastníkov okrem iného ponúkal aj prezentáciu stredoškolského lesníckeho vzdelávania. Preto naša škola nemohla chýbať. Aj keď sme v porovnaní so školami v Banskej Štiavnici a Liptovskom Hrádku na históriu skromnejší, prezentácia našej školy popri svojich starších „súrodencoch“ vôbec nezaostávala a nedala sa zahanbiť.

Náš „mediálny tím“ v znamení hesla: „ Šťastie praje pripraveným…“ nenechal nič na náhodu a využil túto skvelú príležitosť prezentovať školu v najlepšom svetle. Okrem video upútavky odvysielanej na hlavnom pódiu doplnenej o sprievodné slovo žiakov, spestrenú našimi trubačmi, sokoliarmi, škola sa tešila veľkému záujmu aj vo svojom stánku. Mimoriadny záujem bol z radov detí o včielky v priehľadnom modeli edukačného úľa, ktorý umožňoval pozorovať včely pri práci, veku prispôsobeným výkladom vyučujúceho predmetu včelárstvo v malých návštevníkoch umožnil vytvoriť si lepšiu predstavu o fungovaní  včelstva. Mimoriadnej obľube sa tešili aj naše sokoliarky, ktoré boli, dovolím si tvrdiť, najviac fotografovanými osôbkami počas celého podujatia.

Celá príprava, organizácia a priebeh našej prezentácie ukázal, že to vieme robiť na vysokej profesionálnej úrovni. Ďakujem preto všetkým, ktorí sa na tom podieľali, a ktorí aj napriek obdobiu prázdnin neváhali priložiť ruku k dielu.

Ing. Miroslav Fuchs, PhD.

Deň stromu 2022

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.