Martin Mikloš (I.A)Tamara Jakubková (IV.B) boli úspešní v celoštátnej postupovej súťaži amatérskych fotografov AMFO 2023, ktorú organizovalo Národné osvetové centrum.

Martin sa venuje fotografovaniu, ale aj samotným fotoaparátom už dlhší čas, rád fotí mesto a ľudí. Víťazom regionálneho kola sa stal v kategórii 15 až 25-ročných fotografov so sériou štyroch fotografií nafotených analógovým fotoaparátom na čiernobiely film. Porote sa páčil jeho príbeh, ktorý zachytil na svojich letných prázdninových cestách po Prahe a okolí. Pôvodne prihlásil svoje fotografie ako samostatné diela pod názvami: Moment, Okenná Aleja, MasaryčkaOáza Pokoja. Porota však vo fotografiách videla pekný príbeh, preto sa rozhodli všetky Martinove diela posunúť už pod jedným názvom Moment do ďalšieho kola v kategórii Cykly a seriály.

Čestné uznanie poroty sa dostalo aj našej štvrtáčke Tamare Jakubkovej, ktorá zaujala diptychom LúčeOzajstná zima. Ocenili jej snahu ísť pre pekný záber aj do náročného terénu. Ďalšie súťažné fotografie, ktorými sa pokúšala osloviť boli TréningV strehu.

Okrem nich sa súťaže zúčastnili so svojimi peknými dielami aj Lesana Gajdošová (IV.B) – do súťaže prihlásila diela: Clivota, Kontrasty prírody, Mám ťaŽivotaschopnosťViktor Javorský (IV.B) – súťažil s tromi fotografiami: Kto z koho, Mám sa báť?Odhalený.

Vyhodnotenie, spojené s vernisážou a rozborovým seminárom sa uskutočnilo 14. februára 2023 v Podtatranskom osvetovom stredisku v Poprade.

Krajské kolo sa uskutoční 2. júna 2023 v Ľubovnianskom osvetovom stredisku v Starej Ľubovni.

Postupujúcim študentom držíme ďalej palce a všetkým prajeme ešte veľa krásnych záberov!

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.