Po ďalšej úspešne zvládnutej poľovníckej sezóne je už piaty rok toho súčasťou  „Deň poľovníkov Šariša“, právom nazývaný „sviatkom poľovníkov Šariša“.

Myšlienka opätovného zorganizovania tohto sviatku sa nerodila ľahko. Každý z nás sa už neraz zúčastnil podobných podujatí nesúcich v názve meno nášho patróna sv. Huberta, ktoré sú organizované hlavne v mesiaci september. Ich dlhoročná tradícia, návštevnosť, bohatý program nás preto od organizovania ďalšieho „Dňa sv. Huberta“ odrádzali. Avšak potreba prezentácie našej činnosti širokej verejnosti bola ale silnejšia, a preto sme sa „Deň poľovníkov Šariša“ rozhodli zorganizovať v mesiaci poľovníctva – v júni.

Deň poľovníkov Šariša 2023

Že to bolo rozhodnutie správne, absolútne potvrdzuje tento ročník, ktorého návštevnosť prekonala aj naše smelé odhady. Množstvo návštevníkov ocenilo bohatý program, ktorí už počas trvania podujatia priaznivo reagovali na zážitky, ktoré sme pre nich pripravili.

Areál SOŠ lesníckej v Prešove na Kollárovej ulici, ktorá vychováva poľovníkov z povolania, a ktorá dlhodobo spolupracuje pri príprave a organizovaní poľovníckych kurzov so SPK v Prešove,  bola aj v tomto roku miestom príjemného stretnutia poľovníkov s priateľmi poľovníctva a prírody i širokou verejnosťou.

Piaty ročník Dňa poľovníkov Šariša je už minulosťou, už teraz sa však tešíme na ďalší, na zážitky a milé stretnutia ešte bohatší  ďalší ročník!

POĽOVNÍCTVU ZDAR!

Ing. Miroslav Fuchs, PhD. – riaditeľ školy

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.