ME v hre na lesnice a lesné rohy sa organizujú každý nepárny rok, 7.októbra 2023 sa konali v Nemecku v meste Suhl. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a to v ladení „B“ a v ladení „Es“. Súbor našej školy súťažil v kategórii „B“ s 11 súbormi pochádzajúcich zo 6 štátov, z Nemecka, Maďarska, Česka, Poľska , Slovinska a Slovenska. Na ME sa kvalifikujú víťazi národných súťaži. Náš súbor bol jediný, v ktorom hrali súčasní žiaci našej školy. Ostatné súbory tvorili veľmi skúsení hudobníci hrajúci v rôznych hudobných skupinách, filharmóniách a pod.

ME v hre na lesnice a lesné rohy SUHL 2023

Kritéria účasti boli veľmi liberálne, čo rozhodne nehralo v náš prospech. Aj napriek tomu sa nám kolena nepodlomili, podali sme veľmi dobrý výkon  na hranici našich schopností. Hrali sme dve povinné fanfáry a jednu voliteľnú pred päť člennou porotou. Voľný čas sme využili na návštevu múzea histórie a výroby loveckých zbraní a múzea histórie a vývoja motocyklov a automobilov. Náš súbor s názvom trubači SOŠL v Prešove tvorili skúsení hráči Ing. Jozef Daňko, Ing. Mikuláš Komanický, Dušan Hulvej , Marián Ircha a študenti Simona Višňovská, Michal Hricík a Kristián Ridila. Európskym šampiónom v kategórii „B“ sa stal súborMaďarska Vadaszkurt, v kategórii „Es“ 1. miesto obsadil  český súbor Juhočeskí trubači.

Účasť na šampionáte bola pre nás obrovským prínosom, získali sme nové poznatky o napredovaní loveckej hudby, ktoré sa pokúsime zúročiť v budúcich obdobiach.

Ing. Jozef Daňko

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.