Súťaž stredoškolských časopisov Prešovského kraja organizovaná Prešovským samosprávnym krajom (PSK) sa tento rok – 5. júna 2024 – uskutočnila už po desiaty raz v priestoroch Centra regionálnych dokumentov Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava. Toto záslužné podujatie funguje hlavne vďaka zanietenému vedeniu Mgr. Daši Jeleňovej so silnou podporou predsedu PSK PaedDr. Milana Majerského, PhD., ktorý sa v úvode prihovoril študentom povzbudzujúcimi slovami.

Hlavným cieľom tejto súťaže je podporovať študentov stredných škôl v písaní zaujímavých článkov, rozhovorov a reportáží, kde každým rokom môžeme vidieť zvyšovanie kvality stredoškolských časopisov. Je to hlavne preto, že slávnostné vyhodnotenie je zároveň aj workshopom s výmenou skúseností, spätnou väzbou a hlavne vďaka porote (profesionálnym novinárom) aj usmernením ku kvalitnejšej tvorbe.

SILVUM po roku opäť zaujal – SKOKAN roka a STRIEBORNÉ PÁSMO

Sme veľmi poctení a šťastní, že aj tento rok náš časopis oslovil ctenú porotu svojou kvalitou. S radosťou sme počúvali, ako nám vyjadrili uznanie za kvalitný a pútavý obsah (špeciálne reportáž S koňmi na Cemjate), pekné fotografie a výbornú grafiku. Po minuloročnom ocenení OBJAV ROKA, sme tento rok získali špeciálnu cenu SKOKAN ROKA za najvýraznejší kvalitatívny posun a v celkovom umiestnení sme sa dostali tesne za víťaznú trojicu – do STRIEBORNÉHO PÁSMA.

To, že sme v tomto ročníku súťaže zanechali výraznú stopu nás zaväzuje k pokračovaniu vydávania časopisu v ešte lepšej kvalite.

SILVUM po roku opäť zaujal – SKOKAN roka a STRIEBORNÉ PÁSMO

Sme radi, že okrem časopisu Silvum, naša škola prostredníctvom Elokovaného pracoviska v Bijacovciach prispela do súťaže aj časopisom Poddubáčik, ktorý sa takisto prezentoval úspešne a umiestnil sa v BRONZOVOM PÁSME. Gratulujeme!

Nakoniec sa chceme ešte poďakovať našim čerstvým maturantom, ktorí prispievali do časopisu výbornými článkami!

SILVUM po roku opäť zaujal – SKOKAN roka a STRIEBORNÉ PÁSMO

Prečítajte si ocenené čísla časopisu SILVUM

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Zdieľať článok

Najnovšie články

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.

DOZVEDIEŤ SA VIAC