V nedeľu 5. júna 2022 sa konal 8. ročník súťaže v trúbení poľovníckych signálov a poľovníckej hudby v poľskom meste Gołuchow. Na toto podujatie dostala pozvánku aj SOŠ lesnícka v Prešove, ktorú sme s radosťou prijali. Súťaže sa zúčastnilo niekoľko súborov z Poľska a jeden súbor z Litvy.  Slovenskú republiku reprezentoval jeden súbor v zložení trubačov SOŠ lesníckej v Prešove spolu s trubačmi Šarišskej RgO SPZ. Súťaž prebiehala za priaznivého, slnečného počasia v priestoroch strediska lesníckej kultúry v Gołuchowe. Súťažilo sa od 11:15 hod. do 17:00 hod., v niekoľkých kategóriách, náš súbor vystúpil so skladbami od autorov P.Vacek – Přestávka, P. Vacek, P.Duda – Švýcarská polka, R. Idzikowsky – Marsz Myszlivsky. V silnej konkurencii sa nám podarilo obsadiť III. miesto. Naši trubači zanechali veľmi dobrý dojem a vzorne reprezentovali Slovenskú republiku a aj Klub trubačov Slovenskej republiky.

Pred vyhlásením výsledkov sme dostali možnosť ešte raz vystúpiť a obohatiť program tejto akcie, ktorú sme využili a ešte sme zahrali a zaspievali dve slovenské skladby Prešovský valčíkHymnu slovenských poľovníkov.

Naši trubači úspešní v Gołuchowe a v Divíne

Dňa 11. júna 2022 sa konal  v Divíne 7. ročník  Česko-Slovenskej súťaže poľovníckych trubačov. V ladení in Bb sa zúčastnilo 11 súborov z Českej republiky a 5 súborov zo Slovenskej republiky, z toho dva súbory boli z Prešova, konkrétne súbor za SOŠ lesnícku v Prešove a Trubači Šariša za RgO SPZ. V ladení in Es sa zúčastnilo 5 súborov z Českej republiky, 1 súbor zo Slovenskej republiky a 1 súbor zo Slovínskej republiky. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi bola účasť trubačov o niečo nižšia.

Naši trubači úspešní v Gołuchowe a v Divíne

Súťaž prebiehala v areáli Zichyho kaštieľa za priaznivého počasia od 9:00 do 17:30. V kategórii súbory sa podarilo obsadiť II. miesto Trubačom Šariša v zložení J. Daňko, M. Komanický, D. Hulvej, K. Jančík, O. Takács, a IV. miesto Trubačom SOŠ lesníckej v Prešove v zložení J. Daňko, M. Komanický, D. Hulvej, K. Jančík, O. Takács, Š. Geryk a A. Bučko. Ďalej sa v kategórii jednotlivci umiestnil na III. mieste žiak IV. ročníka A. Bučko a túto kategóriu vyhrala naša absolventka I. Breuer (Bučková).

Ing. Oskár Takács

Naši trubači úspešní v Gołuchowe a v Divíne

Zdieľať článok

Najnovšie články

Kategórie

Pridaj sa k tisíckam absolventov, ktorí sú dnes úspešnými lesníkmi.

Vyber si svoje zameranie a študuj to, čo ťa baví.